Home > Recepten

Tahoesalade, Thais

6 lepels olie

225 g tahoe in blokjes

2 teentjes knoflook

120 g broccoli in roosjes

120 g peultjes

1 lepel sojasaus

1 lepel gezoute zwarte bonen

1/2 theelepel palmsuiker

6 lepels groentebouillon

1/2 theelepel maïzena
  • Omschrijving recept: Salades; Vleesvervangers; Thais
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Sylvia (Wat-eten-we-vandaag)

Bereiding

De olie in een wok verhitten en de tahoe hierin aan alle kanten bruin bakken. Met een schuimspaan eruit scheppen en tot gebruik in de koelkast leggen.

Het grootste deel van de olie uit de wok gieten. Het knoflook hierin glazig fruiten. Broccoli en peultjes toevoegen en roerbakken tot de groenten net gaar zijn. Sojasaus, zwarte bonen en suiker toevoegen en 1 minuut bakken.

Wat van de bouillon met de maizena mengen en de rest van de bouillon en het maizenamengsel in de wok doen. Verhitten tot de saus licht gebonden is.

Op een serveerschaal leggen en in de koelkast zetten.

Voor het serveren de tahoeblokjes over de groenten verdelen.