Kipsalade met mango, warme |
|
1 mango 1/2 zakje verse koriander (AH) 1/2 zakje verse munt (AH) 30 g rucola 4 kipfilets zout vierseizoenenpeper 1 lepel olijfolie 1 theelepel sesamolie 2 gedroogde chilipepertjes 1 lepel sesamzaad 3 lepels zoete witte wijn 1 lepel sojasaus 1 lepel limoensap |
|
BereidingSchil de mango en snij in plakken van de pit.Knip de koriander fijn en scheur de munt in kleinere stukken. Meng de kruiden met de rucola en verdeel over 4 borden. Snij de kip in dikke repen en bestrooi met zout en peper. Verhit de olijfolie en bak de kip in 5-6 minuten rondom bruin. Neem de kip uit de pan en verhit in de achtergebleven olie de sesamolie. Voeg chilipepertjes en sesamzaad toe en roerbak ca. 1 minuut. Voeg wijn, sojasaus en limoensap toe en verwarm ca. 1 minuut. Verdeel kip en mango over de sla, schenk de warme dressing erover en serveer met stokbrood. |
Home > Recepten