Yam pla krapong (Thaise pikante sardinensalade) |
|
2 lepels gehakte laos 2 a 3 sjalotten 2 lente-uitjes 2 tenen knoflook 1 lepel gehakte koriander 12 blaadjes munt slablaadjes 3 verse Thaise chilipepers 200 g sardines op olie zout 3 lepels limoensap 1 lepel olijfolie |
|
BereidingSnij de pepertjes fijn.Laat de sardines uitlekken, bewaar de olie. Snij de sardines in stukjes van 3 cm. Meng de sardinesolie met zout, chilipeper, limoensap en olijfolie. Snipper de sjalot en lente-uien, knijp de knoflook erboven uit. Meng met de laos, koriander en gehakte munt. Giet de helft van de saus erover en meng voorzichtig met de stukjes sardines. Beleg een schotel met de sla en schep de sardinessalade erover. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast staan alvorens te serveren. |
Home > Recepten