Home > Recepten

Yam pla krapong (Thaise pikante sardinensalade)

2 lepels gehakte laos

2 a 3 sjalotten

2 lente-uitjes

2 tenen knoflook

1 lepel gehakte koriander

12 blaadjes munt

slablaadjes

3 verse Thaise chilipepers

200 g sardines op olie

zout

3 lepels limoensap

1 lepel olijfolie
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten; Thais
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Snij de pepertjes fijn.

Laat de sardines uitlekken, bewaar de olie. Snij de sardines in stukjes van 3 cm.

Meng de sardinesolie met zout, chilipeper, limoensap en olijfolie.

Snipper de sjalot en lente-uien, knijp de knoflook erboven uit. Meng met de laos, koriander en gehakte munt. Giet de helft van de saus erover en meng voorzichtig met de stukjes sardines.

Beleg een schotel met de sla en schep de sardinessalade erover. Laat afgedekt 1 uur in de koelkast staan alvorens te serveren.