Home > Recepten

Yam taang mo gung (watermeloensalade met garnalen)

500 g middelgrote gare garnalen

500 g watermeloen

1 krop sla

3 lepels gehakte ontvelde walnoten

4 lepels zonnebloemolie of maïsolie

4 lepels limoensap

1 lepel gula djawa of rietsuiker

2 lepels water of witte wijn

1 lepel sojasaus

1 theelepel chilisaus

1 theelepel nam pla

2 lepels koriander

1 lepel bieslook
  • Omschrijving recept: Salades; Garnalengerechten; Thais
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Pel de garnalen en verwijder de zwarte darmen. Verdeel de meloen in blokjes van 2-3 cm.

Leg de sla op een schaal en verdeel de meloen en garnalen erover.

Vermeng olie, limoensap, suiker, water, sojasaus, chilisaus en vissaus. Roer koriander en bieslook erdoor. Schenk een deel van de saus over de salade.

Bestrooi de salade met walnoten en zet afgedekt minstens een uur in de koelkast. Serveer de rest van de saus er apart bij.