Home > Recepten

Yam talae (Thaise zeevruchtensalade)

3 a 4 gedroogde chilipepertjes

4 zwarte peperkorrels

ketumbar

1/2 dl limoensap

4 lepels nam pla

1 lepel rietsuiker of bruine basterdsuiker

2 lepels kokosmelk

3 stengels sereh

3 dl water

400 a 500 g rauwe schelpdieren en schaaldieren

slablaadjes

korianderblad



Als zeevruchten kan men bijvoorbeeld mosselen, clams (zonder schelpen), garnalen (gepeld) of pijlinktvis gebruiken.
  • Omschrijving recept: Salades; Schelpdiergerechten; Schaaldiergerechten; Garnalengerechten; Inktvisgerechten; Thais
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Stamp pepertjes, peperkorrels en koriander tot een grof poeder. Voeg limoensap, vissaus, suiker, kokosmelk en sereh toe. Proef of de dressing op smaak is.

Breng 2 liter water aan de kook. Controleer de zeevruchten op ongerechtigheden en doe in de pan. Breng het water weer snel aan de kook, neem dan van het vuur en giet af. Snij grote garnalen en inktvis in nette stukken.

Doe de zeevruchten in een kom en schenk de dressing erover.

Bedek een schotel met de slablaadjes en doe de salade erover. Garneer met korianderblad en serveer lauw of gekoeld.