Home > Recepten

Zalmsalade met zoetzuur

1 blik zalm van 420 g

1 stengel bleekselderij in schijfjes

50 g geraspte wortel

3 fijngesneden zoetzure augurken

1 fijngesneden ui

2 lepels olie

1 lepel wijnazijn

2 theelepels geraspte mierikswortel

0.75 theelepel suiker

zout

1/3 theelepel mosterdpoeder

cayennepeper

Romeinse slablaadjes

2 hardgekookte eieren in plakjes

4 radijsjes in schijfjes

1 lepel fijngesneden peterselie
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten

Bereiding

Vermeng zalm met bleekselderij, wortel, augurk en ui.

Klop een gladde saus van olie, wijnazijn, mierikswortel, suiker, zout, mosterdpoeder en cayennepeper. Giet over de zalm en schep luchtig door. Zet 12-24 uur goed afgedekt in de koelkast.

Bekleed een platte schaal met de slabladeren, schep de salade erop en garneer met ei, radijs en peterselie.

Notities

Lekker met nieuwe aardappels en sperziebonen.