Zalmsalade met zoetzuur |
|
1 blik zalm van 420 g 1 stengel bleekselderij in schijfjes 50 g geraspte wortel 3 fijngesneden zoetzure augurken 1 fijngesneden ui 2 lepels olie 1 lepel wijnazijn 2 theelepels geraspte mierikswortel 0.75 theelepel suiker zout 1/3 theelepel mosterdpoeder cayennepeper Romeinse slablaadjes 2 hardgekookte eieren in plakjes 4 radijsjes in schijfjes 1 lepel fijngesneden peterselie |
|
BereidingVermeng zalm met bleekselderij, wortel, augurk en ui.Klop een gladde saus van olie, wijnazijn, mierikswortel, suiker, zout, mosterdpoeder en cayennepeper. Giet over de zalm en schep luchtig door. Zet 12-24 uur goed afgedekt in de koelkast. Bekleed een platte schaal met de slabladeren, schep de salade erop en garneer met ei, radijs en peterselie. NotitiesLekker met nieuwe aardappels en sperziebonen. |
Home > Recepten