Bourbon Barbecue Sauce (Whisky-barbecuesaus) |
|
65 ml worcestersaus 65 ml sojasaus 1 theelepel vijfkruidenpoeder 1 theelepel chilipoeder 1 theelepel basilicum 1 theelepel oregano 1 theelepel geraspte gemberwortel 1 theelepel peper 2 theelepels mosterdpoeder 6 lepels ciderazijn of appelazijn 1 theelepel gemalen selderijzaad 1 fles barbecuesaus a 400 g 6 lepels boter 185 ml citroensap 250 ml gepureerde perziken 125 g bruine suiker 125 ml tomatenketchup 2 lepels ananassap 2 lepels bourbon |
|
BereidingMaal worcestersaus en sojasaus met de droge kruiden.Meng met de andere ingredienten behalve de whisky, laat op laag vuur aan de kook komen en laat 2 uur pruttelen. Laat afkoelen en roer de whisky erdoor. Doe in een pot en schroef de deksel erop. laat in de koelkast 3 dagen op smaak komen. Bestrijk tijdens het roosteren varkensvlees met de saus. NotitiesVoor 1.5 liter. Een typisch Southern recept. Het is de bedoeling dat het vlees tijdens de laatste 30 minuten wordt bestreken met de saus, maar het kan ook samen met het vlees worden opgediend. |
Home > Recepten