Home > Recepten

Bourbon Barbecue Sauce (Whisky-barbecuesaus)

65 ml worcestersaus

65 ml sojasaus

1 theelepel vijfkruidenpoeder

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel basilicum

1 theelepel oregano

1 theelepel geraspte gemberwortel

1 theelepel peper

2 theelepels mosterdpoeder

6 lepels ciderazijn of appelazijn

1 theelepel gemalen selderijzaad

1 fles barbecuesaus a 400 g

6 lepels boter

185 ml citroensap

250 ml gepureerde perziken

125 g bruine suiker

125 ml tomatenketchup

2 lepels ananassap

2 lepels bourbon
  • Omschrijving recept: Sausjes; Marinades; Amerikaans (zuiden)
  • Bereidingstijd: 3 dagen trekken
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Maal worcestersaus en sojasaus met de droge kruiden.

Meng met de andere ingredienten behalve de whisky, laat op laag vuur aan de kook komen en laat 2 uur pruttelen.

Laat afkoelen en roer de whisky erdoor.

Doe in een pot en schroef de deksel erop.

laat in de koelkast 3 dagen op smaak komen.



Bestrijk tijdens het roosteren varkensvlees met de saus.

Notities

Voor 1.5 liter. Een typisch Southern recept. Het is de bedoeling dat het vlees tijdens de laatste 30 minuten wordt bestreken met de saus, maar het kan ook samen met het vlees worden opgediend.