Home > Recepten

Gember-limoenglazuur met honing voor de barbecue

5 cm geschilde gemberwortel

6 lepels heldere honing

2 lepels droge sherry

grofgeraspte schil en sap van 1 limoen

zout

zwarte peper
  • Omschrijving recept: Marinades
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Snij de gember in tweeën, rasp een helft fijn, maak er een balletje van en druk het sap uit boven een kommetje.

Snij de andere helft in reepjes en roer die met het sap door de overige ingredienten. Doe in een pannetje en laat 3 minuten stevig sudderen tot het tot de helft is ingekookt.

Laat afkoelen tot een dik stroperig mengsel.

Strijk dit 10 minuten voor het eind van de bereidingstijd op het vlees.

Notities

Ainsley Harriott's glazuren zijn mengsels op basis van suiker en honing om later op het vlees te doen voor een kleverig caramelkorstje. Pas op: doe het er pas later op wegens verbranden!



De recepten zijn voor 900 g kip of varkensvlees.