Home > Recepten

Gembersaus 5 voor pangsit goreng

Hoeveelheid voor 8 pangsit



3 lepels kristalsuiker

1 lombok

4 stukjes gemberwortel

3 lepels ketjap benteng manis

2 lepels azijn of citroensap

2 lepels maïzena

peper

zout

suiker
  • Omschrijving recept: Sausjes; Indisch
  • Bron: Lekturama - Chinees-Indisch kookboek

Bereiding

Doe de suiker in een pan en laat onder geregeld schudden licht kastanjekleurig worden. Houd dan het deksel schuin op de pan en giet er 2.5 dl water bij, pas op voor stoom!!!

Snij lombok en gember in dunne reepjes. Doe ook in de pan met ketjap en azijn. Laat zachtjes koken tot gember en lombok zeer zacht zijn.

Maak de maizena aan met wat water en bind de vloeistof tot sausdikte. Proef en doe naar smaak peper en zout erbij, en suiker als het te pittig is.