Home > Recepten

Gonzosaus (voor pasta)

2 uien

gare ham in blokjes

peper

zout

knoflook

provençaalse kruiden

2 laurierblaadjes

enkele gepelde tomaten

tomatenpuree

1/4 liter bouillon
  • Omschrijving recept: Sausjes; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Etienne Cocquyt - alle Kwizien-recepten

Bereiding

Fruit de ui in boter, doe de ham erbij met peper, iets zout en flink Provençaalse kruiden, laurier en knoflook.

Doe de gepelde tomaten (zonder sap) erbij en een lepel tomatenpuree.

Bouillon erbij.

Laat 1/2 uur op laag vuur stoven onder een deksel.

Notities

Voor pasta en een simpele vin de pays.



Uitvoering: Jan Janssens uit Kalmthout.

Gonzosaus is geschikt voor bij pasta. Er kan ook geraspte kaas bij.

De ham was een restant van een ham voor erwtensoep, die een tijd meetrok en vervolgens in stukken werd gesneden. De uitvoerder gebruikte voor dit campingrecept een vers hammetje, maar gerookt kan eventueel ook. Een flinke plak spek kan ook.