Gonzosaus (voor pasta) |
|
2 uien gare ham in blokjes peper zout knoflook provençaalse kruiden 2 laurierblaadjes enkele gepelde tomaten tomatenpuree 1/4 liter bouillon |
|
BereidingFruit de ui in boter, doe de ham erbij met peper, iets zout en flink Provençaalse kruiden, laurier en knoflook.Doe de gepelde tomaten (zonder sap) erbij en een lepel tomatenpuree. Bouillon erbij. Laat 1/2 uur op laag vuur stoven onder een deksel. NotitiesVoor pasta en een simpele vin de pays.Uitvoering: Jan Janssens uit Kalmthout. Gonzosaus is geschikt voor bij pasta. Er kan ook geraspte kaas bij. De ham was een restant van een ham voor erwtensoep, die een tijd meetrok en vervolgens in stukken werd gesneden. De uitvoerder gebruikte voor dit campingrecept een vers hammetje, maar gerookt kan eventueel ook. Een flinke plak spek kan ook. |
Home > Recepten