Home > Recepten

Yoghurtmarinade, Indiaas

8 lepels yoghurt

3 teentjes knoflook

2,5 cm gemberwortel

sap van 1/2 citroen

2 theelepels kurkuma

4 groene kardamompeulen licht gekneusd

1 theelepel djinten

1 theelepel ketumbar

1/4 theelepel cayennepeper

1/4 theelepel zout
  • Omschrijving recept: Marinades; Indiaas
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Marinades van Ainsley: gebruik niet teveel olie, omdat anders het eten in brand vliegt en de beruchte zwarte tint krijgt.

Alle marinades zijn voor 900 g vlees. Maak eventueel voor het marineren ondiepe sneetjes in vlees of vis.

giet de marinade in een ondiepe, niet metalen schaal waar het eten in 1 laag in kan.

Rood vlees, gevogelte en wild moeten 2 uur op kamertemp of 24-48 uur in de koelkast marineren.

Schraap voor het barbecue-en overtollige marinade van het eten om in brand vliegen te voorkomen.

Notities

Indiase yoghurtmarinade: een koel-pittige marinade voor kip, lam en stevige witte vis. (Ainsley Harriott)