Yoghurtmarinade, Indiaas |
|
8 lepels yoghurt 3 teentjes knoflook 2,5 cm gemberwortel sap van 1/2 citroen 2 theelepels kurkuma 4 groene kardamompeulen licht gekneusd 1 theelepel djinten 1 theelepel ketumbar 1/4 theelepel cayennepeper 1/4 theelepel zout |
|
BereidingMarinades van Ainsley: gebruik niet teveel olie, omdat anders het eten in brand vliegt en de beruchte zwarte tint krijgt.Alle marinades zijn voor 900 g vlees. Maak eventueel voor het marineren ondiepe sneetjes in vlees of vis. giet de marinade in een ondiepe, niet metalen schaal waar het eten in 1 laag in kan. Rood vlees, gevogelte en wild moeten 2 uur op kamertemp of 24-48 uur in de koelkast marineren. Schraap voor het barbecue-en overtollige marinade van het eten om in brand vliegen te voorkomen. NotitiesIndiase yoghurtmarinade: een koel-pittige marinade voor kip, lam en stevige witte vis. (Ainsley Harriott) |
Home > Recepten