Home > Recepten

Kerriesaus voor Bombay-burger

2 uien

2 tenen knoflook

1 rode spaanse peper

boter

2 a 3 theelepels kerrie

1,5 lepel bloem of rijstebloem of allesbinder

2 dl kippenbouillon

zout

peper

worcestersaus
  • Omschrijving recept: Sausjes

Bereiding

Kerriesaus voor Bombay-burger: snipper 2 uien, hak 2 teentjes knoflook ragfijn, hak 1 rode Spaanse peper in kleine stukjes.

Fruit de uien in boter, schep knoflook en Spaanse peper erbij en 1 minuut later 2-3 theel. scherp kerrie.

Schep om.

Als de kerrie goed begint te ruiken, 1½ lepel (rijst)bloem of allesbinder erdoor doen.

Giet er langzaam 2 dl kippen- of groentenbouillon bij en roer tot het bindt.

Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Naar smaak zout, peper en Worcestershiresaus erbij.