Kervel-kerriedip |
|
1 lepel boter 2 theelepels kerrie 125 ml magere yoghurt 125 ml zure room 100 g verse roomkaas op kamertemp 2 lepels fijngeknipte bieslook of bosuigroen 1 lepel peterselie kervel 1/2 lepel citroensap 0.75 theelepel pittige mosterd zout peterselie om te garneren |
|
BereidingSmelt de boter, roer de kerrie erin en laat na 2 minuten afkoelen.Klop in een kom yoghurt, zure room en roomkaas met een mixer, roer de kerrieboter, bieslook, peterselie, kervel, citroensap, mosterd en zout erdoor. Zet minstens een uur, liever een nacht, in een afgesloten bakje in de koelkast (PAS OP: kerrie doet plastic verkleuren!). NotitiesVoor ca.3 dl. Blijft in de koelkast 2 dagen goed.Lekker bij rauwkost, chips of crackers. |
Home > Recepten