Home > Recepten

Kervel-kerriedip

1 lepel boter

2 theelepels kerrie

125 ml magere yoghurt

125 ml zure room

100 g verse roomkaas op kamertemp

2 lepels fijngeknipte bieslook of bosuigroen

1 lepel peterselie

kervel

1/2 lepel citroensap

0.75 theelepel pittige mosterd

zout

peterselie om te garneren
  • Omschrijving recept: Sausjes

Bereiding

Smelt de boter, roer de kerrie erin en laat na 2 minuten afkoelen.

Klop in een kom yoghurt, zure room en roomkaas met een mixer, roer de kerrieboter, bieslook, peterselie, kervel, citroensap, mosterd en zout erdoor.

Zet minstens een uur, liever een nacht, in een afgesloten bakje in de koelkast (PAS OP: kerrie doet plastic verkleuren!).

Notities

Voor ca.3 dl. Blijft in de koelkast 2 dagen goed.

Lekker bij rauwkost, chips of crackers.