Kruidengelei |
|
1 tot 1.8 kg appels geleisuiker sap van 1 citroen verse groene kruiden Voor bij gevogelte:vervang eventueel 1/3 sap door rode wijn en doe in elke pot 3-4 gehakte salieblaadje |
|
BereidingDeel 1-1,8 kg appels in vieren, doe in een pan onder water, breng aan de kook, laat een uur sudderen en prak af en toe. Koel iets af.Filtreer door een doek, laat dit zonder knijpen gebeuren (de hele nacht door laten zakken). Breng het sap aan de kook en voeg per 600 ml 450 g geleisuiker toe. Als de gelei stevig wordt, sap van 1 citroen erbij. Haal van het vuur. Doe het in kleine, warme, droge potten en doe er verse kruiden bij als rozemarijn, tijm, bieslook, munt, marjolein en salie. NotitiesVoor bij ham of lamsvlees. Voor bij gevogelte:vervang eventueel 1/3 sap door rode wijn en doe in elke pot 3-4 gehakte salieblaadje. |
Home > Recepten