Home > Recepten

Marinade voor vlees en wild voor de barbecue

Voor 1 liter.



¾ l wijn

1/4 l slaolie

mirepoix in dobbelsteentjes

100 g ui

50 g wortel

50 g selderij

1 teentje knoflook

1 takje rozemarijn

1 takje tijm

1 laurierblaadje

2 kruidnagels

5 g gekneusde peperkorrels

zout

10 g geplette jeneverbessen voor wild

10 g geplette korianderkorrels voor wild
  • Omschrijving recept: Marinades
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng de olie met de wijn en de eventueel in de olie gesauteerde mirepoix (de kruiden en specerijen geven dan betere smaakstoffen aan de marinade af).

Doe het vlees in een plastic of roestvrijstalen bak (geen aluminium) en giet de marinade erover.

Dek af met een deksel met een gewicht erop om het vlees onder de marinade te houden en zet de schaal koel weg.