Home > Recepten

Marinade, Marokkaans gekruide

1 lepel olijfolie

sap van 2 citroenen

1 theelepel djinten

1/4 theelepel kaneel

kruidnagelpoeder

1/4 theelepel kurkuma

1 theelepel harissa of sambal

1 ui zeer fijngehakt

2 tenen knoflook

zout

zwarte peper
  • Omschrijving recept: Marinades; Marokkaans
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Marinades van Ainsley: gebruik niet teveel olie, omdat anders het eten in brand vliegt en de beruchte zwarte tint krijgt. Slle marinades zijn voor 900 g vlees. Maak eventueel voor het marineren ondiepe sneetjes in vlees of vis. Giet de marinade in een ondiepe, niet metalen schaal waar het eten in 1 laag in kan.

Rood vlees, gevogelte en wild moeten 2 uur op kamertemp of 24-48 uur in de koelkast marineren.

Vis, zeevruchten en groenten moeten 30 minuten op een koele plek of max.2 uur in de koelkast marineren.

laat het eten voor bereiden op kamertemp komen.

schraap voor het barbecue-en overtollige marinade van het eten om in brand vliegen te voorkomen.

Notities

Marokkaans gekruide marinade voor kip, lam en biefstuk. Wie van extra heet houdt, kan er een theel. harissa bij doen. (Ainsley Harriott)