Home > Recepten

Nam Jim Satay (pinda-kokosmelk dipsaus)

4 dl kokosmelk

1 lepel rode currypasta

125 ml ongezouten pindakaas met stukjes noot

1,5 lepel witte azijn

2 lepels suiker

1 lepel vissaus



Deze saus is erg zoet. Voeg, om hem wat pittiger te maken, 1 eetlepel sambal badjak en/of 1 theelepel cayennepeper toe.
  • Omschrijving recept: Sausjes; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit 2 dl kokosmelk in een steelpan.

Voeg de rode currypasta toe en roer tot het mengsel gelig is en er een dun laagje olie op drijft.

Voeg de pindakaas, azijn, suiker, vissaus en het restant van de kokosmelk toe.

Laat de saus al roerend 8-10 minuten doorkoken, of tot de saus licht begint in te dikken.

Laat de saus iets afkoelen en serveer hem bij saté.

De saus kan een week van tevoren worden gemaakt en later worden opgewarmd.

Notities

Lekker met Thaise saté