Home > Recepten

Nuoc leo 1 (Vietnamese garnalen-pindasaus)

Voor 850 ml.



1 lepel slaolie

2 tenen knoflook

1/2 gehakt ui

125 g varkensgehakt

125 g gepelde garnalen

1 theelepel peper

2 theelepels zout

4 theelepels tomatenpuree

1 theelepel pindakaas

2 theelepels gedroogde chilisnipper

2 lepels suiker

1 lepel Vietnamese bonensaus

750 ml water of kippenbouillon

2 rijstwafels





In plaats van rijstwafels kan ook 2 theelepels maïzena in 2 theelepels water worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Sausjes; Varkensvleesgerechten; Garnalengerechten
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Snij de garnalen in stukjes van 1.5 cm.

Doe olie, knoflook en ui in een steelpan en fruit 1 minuut op hoog vuur.

Doe gehakt, garnalen, peper en zout erbij en fruit al roerend 2 minuten.

Voeg de tomatenpuree toe en fruit 1 minuut tot de massa glanzend is.

Roer pindakaas erdoor.

Roer chilivlokken, suiker, bonensaus en water of bouillon erdoor.

Breng aan de kook en kook 2 minuten.

Verkruimel de rijstwafels en roer de kruimels erdoor.

Draai het vuur lager en laat 5 minuten koken tot het dik en romig is. Regelmatig roeren.

Heet of lauwwarm serveren.