Nuoc leo 1 (Vietnamese garnalen-pindasaus) |
|
Voor 850 ml. 1 lepel slaolie 2 tenen knoflook 1/2 gehakt ui 125 g varkensgehakt 125 g gepelde garnalen 1 theelepel peper 2 theelepels zout 4 theelepels tomatenpuree 1 theelepel pindakaas 2 theelepels gedroogde chilisnipper 2 lepels suiker 1 lepel Vietnamese bonensaus 750 ml water of kippenbouillon 2 rijstwafels In plaats van rijstwafels kan ook 2 theelepels maïzena in 2 theelepels water worden gebruikt. |
|
BereidingSnij de garnalen in stukjes van 1.5 cm.Doe olie, knoflook en ui in een steelpan en fruit 1 minuut op hoog vuur. Doe gehakt, garnalen, peper en zout erbij en fruit al roerend 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en fruit 1 minuut tot de massa glanzend is. Roer pindakaas erdoor. Roer chilivlokken, suiker, bonensaus en water of bouillon erdoor. Breng aan de kook en kook 2 minuten. Verkruimel de rijstwafels en roer de kruimels erdoor. Draai het vuur lager en laat 5 minuten koken tot het dik en romig is. Regelmatig roeren. Heet of lauwwarm serveren. |
Home > Recepten