Home > Recepten

Pindasaus, pittig 1

1 ui

2 teentjes knoflook

2 theelepels sambal trassi

1 theelepel laos

1 theelepel ketumbar

1/2 theelepel djinten

1 theelepel bruine suiker

2 lepels olie

1 zakje santen (Conimex)

2 lepels azijn

1/2 pot pindakaas

ketjap manis



Ik vervang de azijn door limoen- of citroensap.
  • Omschrijving recept: Sausjes; Indisch
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper ui en knoflook grof. Pureer dan in de vijzel of keukenmachine. Laos, sambal, ketumbar, djinten en suiker toevoegen.

Verhit de olie in een pannetje. Fruit het uimengsel ca.3 minuten zachtjes. Breng in een andere pan 2½ dl water aan de kook en roer de santen erdoor.

Roer azijn en pindakaas door het uimengsel. Schenk de santen erbij. Al roerend zachtjes verwarmen tot de pindakaas oplost en een egale saus ontstaat. Eventueel nog met wat water verdunnen.

Breng op smaak met ktjap en sambal trassi. Niet te lang verwarmen anders komt het vet eruit. Dit kan verholpen worden door 2 lepels water toe te voegen en de saus zachtjes te verwarmen.