Home > Recepten

Saus met jonge kaas en ui

600 g gesnipperde uien

2 lepels boter

150 ml droge witte wijn

2 dl koffieroom

150 g jonge kaas

peper

zout



Variatie:

* bak 100 g spekblokjes uit, haal ze eruit en smoor de uien in het spekvet. Voeg 4 zongedroogde tomaten in reepjes toe. Roer de spekjes op het laatste moment door de saus.

* vervang de kaas door een groot pakje roomkaas met kruiden.
  • Omschrijving recept: Sausjes; Kaasgerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

Fruit de uien goudgeel in de olie.

Schenk de wijn erbij en laat de uien in 15 minuten zacht worden.

Haal van het vuur en roer de koffieroom erdoor.

Pureer het mengsel.

Warm goed door en smelt de kaas erin.

Op smaak brengen met peper en zout.

Notities

Voor groene lintmacaroni of beetgare bloemkoolroosjes