Home > Recepten

Chocolade-bonbons

250 g marsepein

250 g gepelde walnoten

250 g gepelde hazelnoten

1 lepel chocoladepasta puur

2 lepels roomboter

200 g chocolade extra bitter of couverture

hagelslag chocolade-hazelnoot
  • Omschrijving recept: Snoepjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Het marsepein glad kneden met 30 gr gemalen walnoten, de chocoladepasta en de zachte boter.

Op huishoudfolie uitrollen tot een lap met een dikte van 1 cm en hieruit rondjes steken van 2 1/2 cm doorsnee.

Op een plaat leggen en op elk rondje een mooie halve walnoot of hele hazelnoot drukken.

In de koelkast stijf laten worden in 2 uur.

Ondertussen 150 gr chocolade au-bain-marie al roerend verwarmen, laten smelten tot een temperatuur van 55C en uit het waterbad nemen.De rest van de chocolade raspen en in delen bij de vloeibare chocolade roeren, zodat deze afkoelt tot 30C.

In een platte schaal een laag hagelslag strooien.

De noot-marsepein-bonbons aan een bonbonprikker of fondue-vork steken, door de chocolade halen, even laten afdruipen boven de chocoladepan en op de hagelslag zetten en laten drogen.