Home > Recepten

Chocolade-bonbons

250 g marsepein

250 g gepelde walnoten

250 g gepelde hazelnoten

1 lepel chocoladepasta puur

2 lepels roomboter

200 g chocolade extra bitter of couverture

hagelslag chocolade-hazelnoot
  • Omschrijving recept: Snoepjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Het marsepein glad kneden met 30 gr gemalen walnoten, de chocoladepasta en de zachte boter.

Op huishoudfolie uitrollen tot een lap met een dikte van 1 cm en hieruit rondjes steken van 2 1/2 cm doorsnee.

Op een plaat leggen en op elk rondje een mooie halve walnoot of hele hazelnoot drukken.

In de koelkast stijf laten worden in ± 2 uur.

Ondertussen 150 gr chocolade au-bain-marie al roerend verwarmen, laten smelten tot een temperatuur van 55°C en uit het waterbad nemen.De rest van de chocolade raspen en in delen bij de vloeibare chocolade roeren, zodat deze afkoelt tot ± 30°C.

In een platte schaal een laag hagelslag strooien.

De noot-marsepein-bonbons aan een bonbonprikker of fondue-vork steken, door de chocolade halen, even laten afdruipen boven de chocoladepan en op de hagelslag zetten en laten drogen.