Chocolade-bonbons |
|
250 g marsepein 250 g gepelde walnoten 250 g gepelde hazelnoten 1 lepel chocoladepasta puur 2 lepels roomboter 200 g chocolade extra bitter of couverture hagelslag chocolade-hazelnoot |
|
BereidingHet marsepein glad kneden met 30 gr gemalen walnoten, de chocoladepasta en de zachte boter.Op huishoudfolie uitrollen tot een lap met een dikte van 1 cm en hieruit rondjes steken van 2 1/2 cm doorsnee. Op een plaat leggen en op elk rondje een mooie halve walnoot of hele hazelnoot drukken. In de koelkast stijf laten worden in ± 2 uur. Ondertussen 150 gr chocolade au-bain-marie al roerend verwarmen, laten smelten tot een temperatuur van 55°C en uit het waterbad nemen.De rest van de chocolade raspen en in delen bij de vloeibare chocolade roeren, zodat deze afkoelt tot ± 30°C. In een platte schaal een laag hagelslag strooien. De noot-marsepein-bonbons aan een bonbonprikker of fondue-vork steken, door de chocolade halen, even laten afdruipen boven de chocoladepan en op de hagelslag zetten en laten drogen. |
Home > Recepten