Home > Recepten

Aardappelsoep 04

50 g boter

1 kleingesneden ui

2 theelepels paprikapoeder

1 kg geschilde aardappels in blokjes

7 dl bouillon

2,5 dl melk

1 dl koffieroom

150 g geraspte belegen kaas

zout

peper
  • Omschrijving recept: Soepen; Zuid-Amerikaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten.

Roer het paprikapoeder door het uimengsel. Voeg de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.

Voeg de melk en de koffieroom toe en laat de soep onder af en toe doorroeren nog ± 15 minuten doorkoken tot de blokjes aardappel uiteen vallen.

Roer de geraspte kaas door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper.