Bouillabaisse van de Noordzee |
|
800 g vis en schelpdieren 200 g gepelde garnalen 2 preiwitten visfumet 1 stengel bleekselderij zonder blad 3 uien 1 venkelknol knoflook 2 draden saffraan peper zout 1/4 blikje tomatenpuree of tomaat 50 g olie of boter 1 fles droge witte wijn Gebruik als vis liefst 4 soorten, zoals kabeljauw, schelvis, tong, wijting, zeepaling, griet, tarbot, krab, mosselen, kokkels, St.Jacobsschelpen, zalm en wat de Noordzee verder biedt. |
|
BereidingStoof de groenten in de boter, doe de schelpdieren erbij tot ze openstaan. Haal de schelpdieren eruit.Doe de wijn en een flinke scheut visfumet bij het stoofvocht en de tomatenpuree of verse tomaten. Snij de vis in stukjes en doe 10 minuten voor serveren in de soep, samen met de saffraan, peper en een minimum aan zout. Even opkoken, dan de garnalen erbij en de schelpdieren (nu niet meer koken). NotitiesDroge witte wijn en knoflookbrood smaken er goed bij.Van Dirk Beschuyt, Brugge. |
Home > Recepten