Home > Recepten

Bouillabaisse van de Noordzee

800 g vis en schelpdieren

200 g gepelde garnalen

2 preiwitten

visfumet

1 stengel bleekselderij zonder blad

3 uien

1 venkelknol

knoflook

2 draden saffraan

peper

zout

1/4 blikje tomatenpuree of tomaat

50 g olie of boter

1 fles droge witte wijn



Gebruik als vis liefst 4 soorten, zoals kabeljauw, schelvis, tong, wijting, zeepaling, griet, tarbot, krab, mosselen, kokkels, St.Jacobsschelpen, zalm en wat de Noordzee verder biedt.
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Etienne Cocquyt - alle Kwizien-recepten

Bereiding

Stoof de groenten in de boter, doe de schelpdieren erbij tot ze openstaan. Haal de schelpdieren eruit.

Doe de wijn en een flinke scheut visfumet bij het stoofvocht en de tomatenpuree of verse tomaten.

Snij de vis in stukjes en doe 10 minuten voor serveren in de soep, samen met de saffraan, peper en een minimum aan zout.

Even opkoken, dan de garnalen erbij en de schelpdieren (nu niet meer koken).

Notities

Droge witte wijn en knoflookbrood smaken er goed bij.

Van Dirk Beschuyt, Brugge.