Champignonsoep met taugeh, Chinees |
|
150 a 250 g kippenlevertjes 1.5 lepel maïsolie 1 theelepel zout 1 theelepel djahe 150 g champignons 1 prei sojasaus suiker 1 teen knoflook 1 zeer fijngesnipperd ui dragonpoeder basilicumpoeder saliepoeder 100 g taugeh ve-tsin citroensap 1 lepel zeer fijngehakte peterselie of bieslook Op basis van kippenlevertjes. Kan ook zonder, gebruik dan kruidenbouillonblokjes voor een vegetarische versie. |
|
BereidingZet de levertjes tot gebruik onder water.Snij de prei in zeer smalle reepjes. Breng 1/2 l water aan de kook, kook de levertjes 3 minuten en doe dan in een vergiet onder veel koud stromend water. Breng 1/2 l water aan de kook. Verwarm 1 lepel olie in een soeppan, doe 1 theelepel zout en het gemberpoeder erin, dan de halve liter kokend water. Breng opnieuw apart 1/2 l water aan de kook. Snij de champignons in dunne plakjes en doe met de prei in de pan met zout en djahe. Doe het nieuwe kokende water erbij. Doe er 2 lepels sojasaus bij en laat onder een deksel zachtjes koken. Hak de levertjes klein en meng met 1 lepel sojasaus, wat suiker, 1 lepel olie en wat zout. Meng knoflook met de uisnipperd, dragon, basilicum en salie. Doe de levertjes in de soeppan, laat even koken en roer het knoflookmengsel erbij. Kook 2 minuten en doe de taugeh erbij. Doe naar smaak ve-tsin, citroensap en sojasaus erbij. Bestrooi met peterselie of bieslook en serveer meteen. |
Home > Recepten