Home > Recepten

Champignonsoep met taugeh, Chinees

150 a 250 g kippenlevertjes

1.5 lepel maïsolie

1 theelepel zout

1 theelepel djahe

150 g champignons

1 prei

sojasaus

suiker

1 teen knoflook

1 zeer fijngesnipperd ui

dragonpoeder

basilicumpoeder

saliepoeder

100 g taugeh

ve-tsin

citroensap

1 lepel zeer fijngehakte peterselie of bieslook



Op basis van kippenlevertjes. Kan ook zonder, gebruik dan kruidenbouillonblokjes voor een vegetarische versie.
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees
  • Bron: Lekturama - Chinees-Indisch kookboek

Bereiding

Zet de levertjes tot gebruik onder water.

Snij de prei in zeer smalle reepjes.

Breng 1/2 l water aan de kook, kook de levertjes 3 minuten en doe dan in een vergiet onder veel koud stromend water.

Breng 1/2 l water aan de kook.

Verwarm 1 lepel olie in een soeppan, doe 1 theelepel zout en het gemberpoeder erin, dan de halve liter kokend water. Breng opnieuw apart 1/2 l water aan de kook.

Snij de champignons in dunne plakjes en doe met de prei in de pan met zout en djahe. Doe het nieuwe kokende water erbij. Doe er 2 lepels sojasaus bij en laat onder een deksel zachtjes koken.

Hak de levertjes klein en meng met 1 lepel sojasaus, wat suiker, 1 lepel olie en wat zout.

Meng knoflook met de uisnipperd, dragon, basilicum en salie.

Doe de levertjes in de soeppan, laat even koken en roer het knoflookmengsel erbij. Kook 2 minuten en doe de taugeh erbij. Doe naar smaak ve-tsin, citroensap en sojasaus erbij.

Bestrooi met peterselie of bieslook en serveer meteen.