Home > Recepten

Courgette-dragonsoep

1 sjalotje

300 g courgette

1 zakje verse dragon

1 lepel boter

1 kipbouillonblokje

2 lepels medium sherry

zout

peper

100 g rivierkreeftjes
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper de sjalot.

Trek met een sambaltrekken of zesteur mooie sliertjes van de courgetteschil en snij de courgette in stukjes.

Houd 4 toefjes dragon achter, neem van de rest de blaadjes van de takjes en hak ze.

Smelt de boter in de pan, fruit het sjalotje zachtjes 1 minuut. Schep courgette en dragon erdoor. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg ½ l water toe. Laat de courgette in 10 minuten zachtjes gaarkoken.

Pureer de soep met de staafmixer, warm 2 minuten zachtjes door.

Doe de sherry erbij en breng op smaak met zout en peper.

Schep in 4 diepe borden, leg in het midden een bergje rivierkreeftjes en slierten courgetteschil.

Garneren met een toefje dragon.