Courgette-dragonsoep |
|
1 sjalotje 300 g courgette 1 zakje verse dragon 1 lepel boter 1 kipbouillonblokje 2 lepels medium sherry zout peper 100 g rivierkreeftjes |
|
BereidingSnipper de sjalot.Trek met een sambaltrekken of zesteur mooie sliertjes van de courgetteschil en snij de courgette in stukjes. Houd 4 toefjes dragon achter, neem van de rest de blaadjes van de takjes en hak ze. Smelt de boter in de pan, fruit het sjalotje zachtjes 1 minuut. Schep courgette en dragon erdoor. Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg ½ l water toe. Laat de courgette in 10 minuten zachtjes gaarkoken. Pureer de soep met de staafmixer, warm 2 minuten zachtjes door. Doe de sherry erbij en breng op smaak met zout en peper. Schep in 4 diepe borden, leg in het midden een bergje rivierkreeftjes en slierten courgetteschil. Garneren met een toefje dragon. |
Home > Recepten