Ossenstaartsoep met Madera, heldere |
|
500 g ossenstaart 3 lepels olie 1 ui 1/2 laurierblad 1 kruidnagel 1 plak knolselderij in blokjes preiwit in ringetjes 6 worteltjes tijm 6 gekneusde witte peperkorrels 25 g tomatenpuree 1.5 dl droge witte wijn zout madera |
|
BereidingVerhit de olie in een braadpan en bak de ossenstaart rondom bruin.Prik het laurierblad met de kruidnagel op het ui. Doe het ui met knolselderij, prei, 2 worteltjes, tijm, peperkorrels en tomatenpuree erbij, roer de wijn erbij en doe alles in een soeppan. Giet daar 1½ l water over en trek de soep in ca.2½ -3 uur. Neem de ossenstaart eruit en neem het vlees eraf. Leg het vlees tussen 2 plankjes of platte bordjes, verzwaar de bovenkant en zet enige tijd in de koelkast. Laat de bouillon afkoelen en schep het vet eraf. Zeef de bouillon door een doek of een koffiefilterzakje. Snij de achtergebleven worteltjes in blokjes. Snij het vlees in blokjes. Verwarm de soep en doe wortel en vlees erbij. Tenslotte een scheutje Madera erdoor. |
Home > Recepten