Home > Recepten

Koriandersoep met tomaat en feta

1 sjalotje

1 kleine courgette

20 g koriander

1 lepel boter

1 theelepel chilipoeder

2 kipbouillonblokjes

1 tomaat

50 g feta

1 lepel maïzena

zout

peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper het sjalotje. Snij de courgette in stukjes. Houd 4 takjes koriander achter voor garnering, knip de rest boven een kom fijn.

Smelt de boter in een soeppan. Schep sjalot, courgette en chilipoeder erdoor en smoor afgedekt in 3 minuten zachtjes gaar.

Voeg ¾ l water toe. Verkruimel de bouillonblokjes erover. Roer de koriander erdoor, breng aan de kook en laat afgedekt 5 minuten zachtjes koken.

Ontvel de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de feta in kleine blokjes.

Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

Verwarm opnieuw zachtjes.

Roer de maïzena glad met 1 lepel water. Roer bij de soep en roer tot de soep licht bindt.

Op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.



Verwarm 4 soepborden.

Verwarm de soep, roer af en toe en schep in de borden.

Leg in het midden van elk bordje een bergje tomaat en feta en garneer met de rest van de koriander.