Tomatensoep, Leuvense |
|
1 runderschenkel met vlees 1.5 l water selderij peterselie wortel prei tijm laurier zout gekneusde peperkorrels 6 tomaten 6 aardappels 1 dooier peper boter |
|
BereidingTrek de schenkel 2 uur in ruim 1.5 l water.Voeg de peterselie, selderij, wortel, prei, tijm en laurier (alles grofgesneden) toe. Laat dit minstens 1 uur trekken. Neem de schenkel eruit, haal het vlees eraf en eventueel het merg eruit. Zeef de bouillon, voeg vlees en merg toe. Kook intussen de aardappels gaar en stamp ze fijn. Voeg dooier, boter, zout en peper toe en maak, eventueel met wat melk erdoor, een stevige puree, draai er balletjes van. Pel de tomaten, verwijder vocht en pitjes en snij ze in stukjes. Fruit dat enkele minuten in de boter. Kook de aardappelballetjes enkele minuten in de bouillon, voeg dan de tomaat toe, kook even zachtjes door en strooi er flink peterselie en eventueel bieslook over. |
Home > Recepten