Home > Recepten

Linzensoep met sereh en koriander.

500 g aardappels afkokers

1 ui

2 teentjes knoflook

2 stengels sereh

2 pimentkorrels

2 blaadjes djeruk purut

1 spaanse peper

2 lepels olie

1 lepel scherpe kerrie

1/2 theelepel ketumbar

1500 ml vleesbouillon

200 g linzen

1 kolbazsworstje van 125 g

1 prei

zout

peper

4 lepels korianderblad
  • Omschrijving recept: Soepen; Oosters

Bereiding

Schil de aardappels, snij in stukken. Snipper ui en knoflook. Verwijder het buitenste blad van de sereh en snij het vlezige deel in smalle ringetjes. Kneus de piment en knip de jeruk purut in stukken. Doe sereh, piment en blaadjes in een doekje of thee-ei.

Snij de peper in ringetjes.

Fruit in de olie ui, knoflook en peperringetjes 3 minuten. Strooi de kerrie erover en de gemalen korianderzaden, roer de aardappel erdoor.

Schenk de bouillon erbij en het 'bouquet garni' van specerijen. Breng aan de kook en voeg de linzen toe. Kook de linzen in 45 minuten gaar.

Verwijder het bouquet garni en pureer de soep met een staafmixer.

Snij de worst in dunne plakjes. Snij het witte en lichtgroene deel van de prei in smalle ringen. Meng beiden door de soep en breng op smaak met zout en peper.

Vlak voor serveren het gesnipperde korianderblad erover.

Notities

Lekker met stokbrood