Home > Recepten

Londonderrysoep 2

1 kalfsknietje

150 g soepvlees

tijm

laurier

soepgroenten

gekneusde peperkorrels

zout

1 ui

1 theelepel kerrie

cayennepeper

60 g boter

peterselie

selderij

100 g champignons

5 lepels bloem

1 dooier

enkele lepels koffieroom

2 lepels Madera
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Margriet

Bereiding

Zet knietje, vlees, soepgroente, tijm, laurier, peper en zout op met 1½ l water en trek in 3 uur bouillon.

Haal het vlees eruit en zeef de bouillon.

Snipper het ui en fruit met de kerrie en cayennepeper, doe de peterselie en selderij erbij.

Hak de steeltjes van de champignons en fruit ze mee. Bloem erbij, laat die even bruinen en giet alles dan in de gezeefde bouillon. Laat ca.15 minuten zachtjes koken en zeef opnieuw.

Snij de champignonhoedjes in plakjes en doe met het vlees in de soep.

Roer de dooier los met wat room, doe er wat warme soep bij en roer goed door de soep.

Breng op smaak met Madera en serveer meteen.

Notities

Ouderwetse soep, die vroeger met grote diners werd gegeven. Oorspronkelijk werd het van kalfskop getrokken.