Londonderrysoep 2 |
|
1 kalfsknietje 150 g soepvlees tijm laurier soepgroenten gekneusde peperkorrels zout 1 ui 1 theelepel kerrie cayennepeper 60 g boter peterselie selderij 100 g champignons 5 lepels bloem 1 dooier enkele lepels koffieroom 2 lepels Madera |
|
BereidingZet knietje, vlees, soepgroente, tijm, laurier, peper en zout op met 1½ l water en trek in 3 uur bouillon.Haal het vlees eruit en zeef de bouillon. Snipper het ui en fruit met de kerrie en cayennepeper, doe de peterselie en selderij erbij. Hak de steeltjes van de champignons en fruit ze mee. Bloem erbij, laat die even bruinen en giet alles dan in de gezeefde bouillon. Laat ca.15 minuten zachtjes koken en zeef opnieuw. Snij de champignonhoedjes in plakjes en doe met het vlees in de soep. Roer de dooier los met wat room, doe er wat warme soep bij en roer goed door de soep. Breng op smaak met Madera en serveer meteen. NotitiesOuderwetse soep, die vroeger met grote diners werd gegeven. Oorspronkelijk werd het van kalfskop getrokken. |
Home > Recepten