Matzoh Ball Soup (Matzeballensoep uit New York) |
|
1 kip van 2 kg 2 uien in vieren en geschild 3 geschrapte wortelen gehalveerd 3 gehalveerde stengels bleekselderij 1 geschilde pastinaak gehalveerd 8 tenen knoflook 8 takjes peterselie 4 takjes dille zout 4 eieren 125 g margarine of schmaltz 300 g verkruimelde matzes zout peper dille bouillon of water |
|
BereidingDoe kip, wortel, ui, selderij, pastinaak, knoflook, peterselie en dille in een pan en zet 5 cm onder water. Trek een bouillon en schuim regelmatig af. Trek 2 uur.Zeef de soep en koel af. Breng op smaak met zout en peper. Laat een uur staan zodat het vet eraf kan worden gehaald. Meng eieren, margarine, matze, zout en peper, voeg 60 ml water of bouillon toe en laat het deeg 1/2 uur rusten. Vorm 24 balletjes van 5 cm (ze zwellen op!). Breng een pan water met zout aan de kook en doe de balletjes er 1 voor 1 in, temper het vuur, doe de deksel erop en laat 40 minuten sudderen. Zeef de ballen uit de pan, doe bij de bouillon en maak af met zout en peper. Garneren met verse dille. |
Home > Recepten