Paddestoelen-gortsoep |
|
2 kleine wortels in blokjes 2 stengels bleekselderij in blokjes dille 4 tot 6 gare aardappels 1 recept Mimi Sheraton's favoriete kippensoep 3 a 4 gedroogde zwarte paddestoelhoeden 125 ml kokend water 80 ml parelgort Aanvulling op Mimi Sheraton's lievelingssoep, gebruik er 1 recept van. Zie daar. Met rundvlees is de soep erg geliefd bij de joden. In plaats van de zwarte paddestoelhoeden kunnen ook gedroogde boleten worden gebruikt. |
|
BereidingWeek de paddestoelen 30 minuten in heel heet water. Haal ze eruit en laat het bezinksel neerslaan in het water. Snij de hoeden in kleine stukjes, zet de paddestoelen en het nat opzij.Was de gort in water tot het water helder blijft. Voeg halverwege de kooktijd van de soep gort en paddestoelen toe, giet het weekwater zorgvuldig af zodat het bezinksel achterblijft en doe dat ook in de soep. Doe de wortel en selderij erbij en laat nog 20 minuten koken. |
Home > Recepten