Home > Recepten

Pepersoep met meelballetjes van de Kaaimaneilanden

500 g varkensstaart of gepekeld rundvlees

2 l water

1 kool in repen

8 stengels taro in plakjes

125 g okra in plakjes

250 g yam in plakjes

500 ml kokosmelk

1 Spaanse peper

1 sprietje bieslook

1 takje tijm

zwarte peper

250 g bloem voor de balletjes

1 theelepel bakpoeder voor de balletjes

60 g boter voor de balletjes

1/2 theelepel zout voor de balletjes

1/4 theelepel kaneel of piment voor de balletjes

water voor de balletjes
  • Omschrijving recept: Soepen; Cariben (Kaaiman-eilanden)
  • Bron: Culinaria Cariben

Bereiding

Doe alle ingredienten voor de balletjes in een kom, voeg langzaam wat water toe en kneed tot een glad mengsel. Trek telkens een stukje los en maak daar 5 cm lange rolletjes van.

Doe het vlees met 2 liter water, taro, kool en okra in een pan en kook. Schep alles behalve het vlees uit de pan en pureer de groenten, doe terug in de pan met de 'soepballetjes'.

Voeg yam, kokosmelk, Spaanse peper en de gehakte kruiden erbij en laat 1 uur zacht doorkoken. Breng dan op smaak met zwarte peper.