Pinda bravoe 1 (Surinaams-Creoolse pindasoep) |
|
400 g kippenvlees of rundvlees 100 g zoutevlees 4 a 5 pimentkorrels 1 ui of 4 sjalotjes 2 bouillonblokjes 1/2 pot pindakaas 1 groene peper 5 takjes selderij |
|
BereidingOntzout het zoutevlees door eerst te koken.Trek van het vlees in ruim 1½ l water een bouillon. Doe de piment, ui en bouillonblokjes erbij. Indien sjalotjes worden gebruikt, doen dan het groene deel er de laatste 15 minuten bij. De bouillon is na ca. 1½ uur gaar, als het vlees gaar is. Los de pindakaas op in een deel bouillon. Roer tot het een gladde saus is en voeg bij de overige bouillon. Doe de peper er boven op en trek nog 15 minuten. Laat de peper niet stukkoken! Bestrooi de soep met selderij. NotitiesLekker met tomtom |
Home > Recepten