Home > Recepten

Pompoen-kerriesoep

2 lepels boter

6 gehakte bosuitjes

1 kleingesneden teentje knoflook

1 groene paprika zonder zaad

4 lepels fijngesneden peterselie

1/2 lepel basilicum

1 kg winterpompoen zonder pit in blokjes

1 blik tomaten met vocht

1 l kippenbouillon

¾ theelepel pimentpoeder

0.3 theelepel foeliepoeder

nootmuskaat

1 hamschijf of 250 g gerookte ham

1/2 lepel kerrie

zout

zwarte peper

peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Magnetron
  • Aantal Porties: 6

Bereiding

Smelt de boter op halfhoog vuur in een grote pan, smoor bosui, knoflook, paprika, peterselie en basilicum ca.5 minuten.

Doe pompoen, tomaat, bouillon, piment, foelie, nootmuskaat en ham erbij, breng aan de kook, temper dan het vuur en laat in een gesloten pan 50-60 minuten zachtjes koken.

Haal de ham en bewaar in de vriezer voor een ander gerecht.

Zeef de soep en pureer de vaste ingredienten, voeg daar 1 kopje bouillon bij, pureer 30 seconden en doe bij de bouillon, roer de kerrie erdoor.

Breng aan de kook en laat 10 minuten in open pan zachtjes koken. Af en toe roeren, dan zout en peper erbij.

De soep kan nu bewaard worden: 3 dagen in de koelkast of 3 weken in de vriezer. Ontdooien: 15 minuten in een gesloten pan op halfhoog vuur, of in de magnetron 3 minuten op 700 watt, dan in een schaal doen en 5 minuten afgedekt op 700 watt, het blok breken en 6-7 minuten op 700 watt.

Serveer in soepkommen, garneer met peterselie.

Notities

Lekker met brood, kaas en een salade.