Home > Recepten

Kaassoep met champignons, romige

250 g kastanjechampignons

1 sjalotje

50 g boter

1/2 theelepel tijm

2 lepels bloem

1 kruidenbouillonblokje

150 g geraspte belegen kaas

2 lepels slagroom

zout

peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snij de champignons in plakjes. Snipper het sjalotje.

Smelt de boter in een soeppan en bak de sjalot 1 minuut zachtjes. Voeg champignons en tijm toe en bak al omscheppend 3 minuten.

Roer bloem erdoor, verkruimel bouillonblokje erboven en roer er scheutje voor scheutje ¾ l water door. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

Roer beetje bij beetje de kaas erdoor en laat smelten.

Roer de slagroom erdoor.

Op smaak brengen met peper en zout.