Home > Recepten

Knolselderijsoep, romige1

300 g knolselderij

1 sjalotje

1 kruimige aardappel van 150 g

25 g boter

1.5 groentebouillonblokje

3 takjes selderij

3 lepels Slankroom

zout
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Schil de knolselderij, snij in blokjes en spoel in een vergiet onder koud water af.

Snipper het sjalotje.

Schil de aardappel, was en snij in blokjes.

Verhit de boter, fruit de sjalot in 1 minuut glazig. Bak de knolselderij 5 minuten zachtjes mee.

Doe de aardappelblokjes en 1 liter water erbij, breng aan de kook, verkruimel de bouillonblokjes erboven en laat 25 minuten zachtjes koken. Van het vuur af pureren met een staafmixer. Laat afkoelen, tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.

Verwarm de soep voor serveren.

Knip de selderij heel fijn in een kommetje. Roer de Slankroom door de soep. Breng op smaak met zout.

Verdeel over 4 diepe borden en garneren met fijngeknipte selderij.

Notities

Lekker met Italiaans notenbrood (pane con noci).