Mosterdsoep met mosselen, romige |
|
2 kg mosselen 2 kruidenbouillonblokjes 35 g boter 35 g bloem 1 dl droge witte wijn 1 visbouillonblokje 2 lepels Zaanse mosterd 125 ml slagroom 1 lepel dille zout peper |
|
BereidingZoek de mosselen uit. Kook ze in 4 dl water met 1 kruidenbouillonblokje. Neem uit de pan en haal uit de schelp.Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Roer de bloem erdoor. Scheutje voor scheutje de wijn en ¾ l water toevoegen en blijven roeren tot een lichtgebonden soep ontstaat. De overige bouillonblokjes erboven verkruimelen. Roer slagroom en mosterd door elkaar en roer door de soep. Doe de mosselen erbij en verwarm 5 minuten, niet meer koken. Roer de dille erdoor. Op smaak brengen met zout en peper en serveren met driehoekjes geroosterd witbrood. |
Home > Recepten