Kippensoep met creamcrackerballetjes, Surinaams |
|
800 g kip 100 g pekelvlees in 1 plak 1 tomaat of tomatenpuree 1 winterpeen of verse worteltjes 1 bosje selderij 2 lepels gesneden selderij voor de balletjes 4 pimentkorrels 1 laurierblaadje 3 kruidnagels 1 kipbouillonblokje foelie 1 ui 1 stukje prei 2 liter water ketchup worcestershiresaus 10 cream crackers 1 losgeklopt ei 50 ml melk peper zout |
|
BereidingTrek in 2 l water bouillon van de kip, pekelvlees alle ingredienten behalve de ketchup, Worcestersaus, cream crackers, ei, melk, selderij voor de balletjes, peper en zout.Maak intussen de balletjes: wrijf de crackers tot meel, doe ei, zout, melk en peper erbij en maak een smeuïg mengsel. Doe op het laatst de selderij voor de balletjes erbij. Draai de kleinst mogelijke balletjes (ze zwellen op!). Zeef de bouillon, maak de kip schoon, snij het pekelvlees en zet het vlees weg. Leng de bouillon aan tot weer 2 liter en breng aan de kook. Doe de balletjes erin, kook ze onder een deksel gaar. Doe het vlees erbij en maak af met de ketchup en de Worcestersaus. Serveren met dunne ringen prei en fijngesneden bladselderij. NotitiesDe moeder van de schrijfster maakte de soep vroeger op zaterdag met 'sodabeschuitjes', zoals cream crackers vroeger genoemd werden. |
Home > Recepten