Home > Recepten

Pindasoep 1

800 g kip

300 g krabbetjes

100 g pekelvlees aan 1 stuk

tomatenpuree of tomaat

1 winterpeen of worteltjes

4 takjes selderij

4 pimentkorrels

1 laurierblaadje

3 kruidnagels

1 bouillonblokje

foelie

1 ui

2 l water

1 madam jeanet

1 pot pindakaas



In plaats van kip kan ook runderschenkel worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Soepen; Surinaams
  • Bron: Nel Tjon Tam Sin

Bereiding

Doe alles behalve de pindakaas in het water en trek een bouillon.

Zeef de bouillon, maak de kip schoon en zet kip en pekelvlees weg.

Leng de bouillon aan met water tot et weer 2 l is. Breng het aan de kook.

Doe de pindakaas in een kom en maak met wat bouillon een glad papje. Roer het goed bij de bouillon. Zet het vuur daarna niet te hoog wegens overkoken.

Doe het vlees erbij en laat op een zacht vuur doorkoken tot het is ingedikt.

Notities

Lekker met stokbrood of rijst