Home > Recepten

Tahoesoep

200 g tahoe

1.5 lepel sojasaus

2 lepels droge sherry

1 teen knoflook

1 theelepel geraspte gemberwortel

2 lepels maïsolie

1 lepel zeer fijn gesnipperde prei

1 lepel zeer fijn gesnipperde ui

1 lepel zeer fijn gesnipperde selderij of bieslook

100 g champignons

1 l Oosterse kippenbouillon

50 g mihoen

1 mespunt gesnipperde lombok of sambal oelek

1 mespunt kerrie

1 theelepel ve-tsin

zout

citroensap
  • Omschrijving recept: Soepen; Chinees; Indisch
  • Bron: Lekturama - Chinees-Indisch kookboek

Bereiding

Snij de tahoe in blokjes van 1 cm en doe in een steelpan. Meng sojasaus, sherry, knoflook en gember en giet op de tahoe. Laat 20 minuten staa.

Verwarm de olie in een soeppan en smoor prei, ui en selderij.

Snij de champignons in dunne plakken en smoor 5-8 minuten bij de groenten. Doe er 1 liter koken de bouillon bij (of 1 l kokend water met 2 bouillonblokjes).

Giet genoeg kokend water bij de tahoe om het net onder te zetten, breng aan de kook en giet dan direct weer af. Doe de tahoe in de soeppan.

Maak de wat fijner gebroken mihoen gaar volgens de verpakking. Spoel met koud water en doe bij de soep.

Roer Spaanse peper, kerrie en ve-tsin door elkaar, maak met wat water een papje en roer door de soep.

Maak de soep op smaak met zout en/of citroensap.