Soep, Thaise maaltijd- |
|
1 l kipbouillon 2 theelepels nam pla 4 daun djeruk purut of een partje limoen 2 dl kokosmelk 125 g rijstmie 1 rood pepertje 100 g taugeh 200 g gerookte kipfilet chili-olie of Maleise roerbakolie koriander of peterselie |
|
BereidingKook 1 liter kippenbouillon met 2 theelepels Thaise vissaus (Nam Pla) en 4 djeroek poeroetblaadjes of een partje limoen 10 minuten op laag vuur.Kook 2 dl kokosmelk (uit blik) met 125 gr rijstmie en 1 rood pepertje in ringetjes en zonder zaadjes 3-5 minuten mee. Schep er van het vuur af 100 gr taugé door. Verdeel 200 gr gerookte kipfilet in dunne plakken over 4 kommen, schep de soep erop en druppel er chili-olie of Maleise roerbakolie over. Garneer met koriander of peterselie. NotitiesEet vooraf een Vietnamese loempia met pittige saus. |
Home > Recepten