Home > Recepten

Soep, Thaise maaltijd-

1 l kipbouillon

2 theelepels nam pla

4 daun djeruk purut of een partje limoen

2 dl kokosmelk

125 g rijstmie

1 rood pepertje

100 g taugeh

200 g gerookte kipfilet

chili-olie of Maleise roerbakolie

koriander of peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook 1 liter kippenbouillon met 2 theelepels Thaise vissaus (Nam Pla) en 4 djeroek poeroetblaadjes of een partje limoen 10 minuten op laag vuur.

Kook 2 dl kokosmelk (uit blik) met 125 gr rijstmie en 1 rood pepertje in ringetjes en zonder zaadjes 3-5 minuten mee.

Schep er van het vuur af 100 gr taugé door.

Verdeel 200 gr gerookte kipfilet in dunne plakken over 4 kommen, schep de soep erop en druppel er chili-olie of Maleise roerbakolie over.

Garneer met koriander of peterselie.

Notities

Eet vooraf een Vietnamese loempia met pittige saus.