Tom yam soep |
|
500 g hamschijf 1,5 l water 1 rode spaanse peper sereh korianderwortel en koriandersteeltjes 2 gemberwortel basilicum laos kuncit 1 blad koriander 3 lepels vissaus sap van 1 limoen Tip: U kunt als vulling voor deze soep ook pittig gekruide gehaktballetjes gebruiken. |
|
BereidingDoe de hamschijf in een grote pan en giet er het water op.Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de helften in reepjes. Schrap de korianderworteltjes en schil de gemberwortel. Pel de tenen knoflook en snijd ze doormidden. Doe de voorbereide ingredienten bij het vlees in de pan en voeg de basilicum, laos en koenjit toe. Was de verse koriander en snijd het blad fijn. Breng het geheel aan de kook en laat de bouillon op laag vuur 1 1/2 uur trekken. Neem het vlees eruit en snijd het in stukjes van het bot. Breng de bouillon op smaak met de vissaus en het limoensap en roer het vlees en de koriander erdoor. |
Home > Recepten