Home > Recepten

Tom yam soep

500 g hamschijf

1,5 l water

1 rode spaanse peper

sereh

korianderwortel en koriandersteeltjes

2 gemberwortel

basilicum

laos

kuncit

1 blad koriander

3 lepels vissaus

sap van 1 limoen



Tip: U kunt als vulling voor deze soep ook pittig gekruide gehaktballetjes gebruiken.
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Tom en Pia van Doorn - Thais Kookboek

Bereiding

Doe de hamschijf in een grote pan en giet er het water op.

Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de helften in reepjes.

Schrap de korianderworteltjes en schil de gemberwortel.

Pel de tenen knoflook en snijd ze doormidden.

Doe de voorbereide ingredienten bij het vlees in de pan en voeg de basilicum, laos en koenjit toe.

Was de verse koriander en snijd het blad fijn.

Breng het geheel aan de kook en laat de bouillon op laag vuur 1 1/2 uur trekken.

Neem het vlees eruit en snijd het in stukjes van het bot.

Breng de bouillon op smaak met de vissaus en het limoensap en roer het vlees en de koriander erdoor.