Home > Recepten

Tom yum 1 (garnalensoep)

500 g verse ongepelde steurgarnalen

1 lepel olie

2 l water

2 lepels rode currypasta

2 lepels tamarinde

2 theelepels kurkuma

1 a 2 gehakte rode pepers met zaad

4 a 8 daun djeruk purut

2 lepels Thaise vissaus

2 lepels limoensap

2 theelepels bruine suiker

7 g vers korianderblad
  • Omschrijving recept: Soepen; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de garnalen en laat de staarten zitten.

Bewaar de koppen en de schalen.

Verhit de olie in een wok en bak de koppen en schalen daarin op matig vuur, goed omscheppend, ± 10 minuten.

Voeg het water, de currypasta, de tamarinde en de limoenblaadjes toe en zorg dat de tamarinde goed oplost.

Laat 20 minuten koken en zeef de soep.

Voeg de kurkuma en de rode peper toe, laat 2 minuten koken en voeg dan de garnalen toe.

Breng de soep na nog eens 5 minuten koken op smaak met de vissaus en het limoensap (het is een vrij zure soep, maar maak haar niet te zuur).

Strooi bij het opdienen de korianderblaadjes over de soep.