Home > Recepten

Ttora (vissoep uit Gascoigne)

2 uien

5 teentjes knoflook

1 bouquet garni

olijfolie

4 dl droge witte wijn

1.5 l water

visafval

1 tomaat

paprikapoeder

zout

cayennepeper

1 kg vis

bloem

eventueel mosselen en garnalen
  • Omschrijving recept: Soepen; Frans (Gascoigne)

Bereiding

Bak 2 uien in ringen, 5 teentjes knoflook en bouquet garni in olijfolie in een grote pan zacht.

Doe er 4 dl droge witte wijn bij en laat tot de helft inkoken.

Roer er 1½ l water, visafval, 1 tomaat, paprikapoeder, zout en wat cayennepeper door. Laat 1 uur sudderen.

Haal 1 kg vis in moten door de bloem en bak in olijfolie. Zeef de bouillon over de vis, doe er eventueel mosselen en garnalen bij.

Notities

Lekker met peterselie en in knoflook gewreven croûtons.