Wortelsoep met geroosterd sesamzaad |
|
300 g winterpeen 1 grote ui 2 teentjes knoflook 1 lepel olijfolie 1/2 theelepel djahe 380 ml gevogeltefond 1 kipbouillonblokje 1/2 lepel sesamzaad zout peper 1 lepel zure room 1/2 theelepel djinten 4 takjes koriander |
|
BereidingSnij de wortels in stukjes. Snipper ui en knoflook.Verhit de olie in een pan, bak het ui zachtjes 2 minuten. Bak dan de wortel 2 minuten al omscheppend mee. Bak knoflook en djahé even mee. Fond en 4 dl water erbij gieten en bouillonblokje erboven verkruimelen. Laat 25 minuten zachtjes doorkoken. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin en geurig. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng de soep zachtjes aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over 4 kommen, schep er een beetje zure room in en bestrooi licht met djinten. Strooi het sesamzaad erover. Garneer met blaadjes koriander. NotitiesLekker met warme croûtons. |
Home > Recepten