Home > Recepten

Uiensoep met gembertahoe, zomerse

5 uien

2 lepels olie

250 g tahoe

1 lepel shoarmakruiden

2 lepels gembersiroop

4 worteltjes

1.5 lepel bloem

150 g doperwten

2 kruidenbouillonblokjes

4 sneetjes volkorenbrood

4 plakken boeren-bieslookkaas
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper de uien. Verhit de olie en bak al omscheppend de uien in 4 minuten bruin.

Snij de tahoe in kleine blokjes en bestrooi met de shoarmakruiden, schep de gembersiroop er voorzichtig doorheen.

Snij de worteltjes in plakjes.

Roer de bloem door het ui en bak 1 minuut mee. Roer scheutje voor scheutje 1 liter water erbij. Worteltjes en doperwtjes toevoegen. Verkruimel de bouillonblokjes erover. Breng aan de kook en laat ca.5 minuten met de deksel erop zachtjes koken.

Verwarm de grill op de hoogste stand.

Snij de korstjes van kaas en brood, beleg het brood met de kaas.

Roer de tahoe door de soep en laat 5 minuten zachtjes meekoken.

Zet het brood onder de grill en gratineer 3 minuten.

Samen serveren.