Aspergetimbaaltjes met hollandaisesaus. |
|
500 g gare asperges zout peper 1 ei 4 dooiers 1 dl slagroom 50 g fijngesneden ham 2 gesnipperde sjalotjes 1 lepels azijn of citroensap 6 gekneusde peperkorrels 1 laurierblad 2 dooiers 175 g koude boter in klontjes kervel groene asperges gerookte zalm |
|
BereidingPureer de asperges. Klop ei, 2 dooiers en room even los en pureer ze mee. Breng op smaak met zout en peper. Roer ham en 1 sjalotje erdoor.Vet 4 timbaaltjes of kopjes in, verdeel de puree erover en zet ze in een schaal of braadslee heet water. Afdekken met folie en zet 40 minuten op 175°. Saus: breng azijn of citroensap, sjalot, peper, laurier en 2 lepels water aan de kook, laat op laag vuur tot de helft inkoken. Klop de dooiers los met het vocht. Klop dit alles au bain marie (wegens schiften, niet te warm!) tot de saus begint de binden, klop dan de boter er klontje voor klontje door. Op smaak brengen met peper en zout. Stort de timbaaltjes, schep er saus bij en garneer met kervel, asperge en/of zalm. |
Home > Recepten