Home > Recepten

Deegflapjes met zachte kaasvulling

4 vellen filodeeg

50 g boter

100 g verse roomkaas

1 dooier

75 g geraspte belegen of oude kaas

8 sprietjes bieslook

bakpapier

keukentouw
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Borrelhapjes; Kaasgerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Smelt de boter in een pannetje.

Roer roomkaas, dooier en geraspte kaas door elkaar. Knip de bieslook erboven en roer erdoor.

Bestrijk de plakjes fillodeeg dun met boter, vouw dubbel en halveer in de lengte. Bestrijk de nieuwe bovenkant met boter. Schep op het midden van elk plakje 1/8 deel kaasmengsel.

Neem de punten van het deeg en bind ze vast met een touwtje.

Bak in 15 minuten goudbruin en gaar en verwijder het touwtje.