Home > Recepten

Koekje kikkerbilletjes/paddestoelen/kervelsaus

40 a 60 kikkerbilletjes

4 sjalotjes

witte wijn

5 plakjes bladerdeeg

300 g paddestoelen

6 teentjes knoflook

100 g kervel voor de saus

100 g peterselie voor de saus

olie

gevogeltefond

boter

1 kg spinazie
  • Omschrijving recept: Voorgerechten; Reptielengerechten; Paddestoelgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Maak rondjes van het bladerdeeg, prik ze in met een vork en leg ze op bakpapier. Bak ze in een oven van 180° tot ze gaar zijn.

Laat ze afkoelen en splits ze in tweeën.

Stoof de kikkerbilletjes met de gesnipperde sjalotjes in wat witte wijn gaar.

Neem ze uit het vocht en haal het vlees van het bot.

Maak de paddestoelen schoon en bak ze in wat boter. Voeg de fijngesneden knoflook toe en tot slot de kikkerbilletjes. Breng hoog op smaak met zout en peper.

Saus

Was de kervel en peterselie en pureer met wat olie; voeg de fond toe en laat even aan de kook komen en klop de boter erdoor. Breng op smaak.

Was en droog de spinazie en bak in wat boter. Breng op smaak.

Leg een bladerdeegrondje midden op het bord, bouw met steun van een uitsteekvorm de lagen daarop: wat spinazie en daar op de kikkerbilletjes en daar weer op de paddestoelen. Garneer met wat kervelsaus.

Notities

Wijntip: Saint Véran Bourgogne